Despre respingere: sunt Cristina și am fost ȘI respinsă! Și doare! Și ce dacă?

Despre respingere 1

Să vorbim despre respingere? Pai, să vedem…

Cursuri de dezvoltare personală și ore de psihoterapie o mulțime…

Cărți de psihologie cât să încapă într-o librărie….

Afirmații pozitive grupa mare……

Și uite că iar m-am trezit în situația în care Făt-Frumosul-Chiparosul mi-a zis NU și eu simt iar că mă scurg prin podele! NU ăsta poate să vină după o oră, după o săptămână, o lună sau un an, e făcut din același aluat. Durere! Fizică și de suflet!

“Nu” spus de un bărbat pe care îl plac/ iubesc/ vreau/ alături de care am o relație cu tot cu visuri la pachet, înseamnă un singur lucru pentru sufletul și urechile mele: respingere. Și că tot am introdus articolul în #sexandthecity #stories, stai să vezi când îl iubești, îi propui să numărați împeună cele 50 de umbre ale lui Grey și el te respinge și tu vezi că ți-ai construit 50 de mii de iluzii și fantezii! Degeaba! Și îți vine să intri în pământ, că elicopter nu ai, ca Grey, să zbori de acolo!

„Despre respingere”e totuși „despre mine”?

În trecutul meu telenovelistic, uneori chiar a fost clar că acest ”NU” NU avea legătură cu mine. De fapt, oamenii înțelepți spun că niciodată nu are legătură cu cel care îl aude, doar cu cel care îl spune. Dar aș vrea să aud și eu un înțelept îndrăgostit și respins cum rostește asta la fel de răspicat și liniștit! NU cred!

Terapeutul Lise Bourbeau, în cartea “Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” vorbește despre respingere ca despre “ o rană foarte profundă, deoarece cel care suferă din cauza ei se simte respins în fiinţa lui şi mai ales în dreptul său de a exista.”

Așa că, și dacă mi-ar plăcea să fiu mereu această ființă-zen-care-are-permanent-neuronii-la-yoga, NU! NU e cazul! Sau, dacă fac yoga, celulele mele nervoase cred că stau în astfel de cazuri în Poziția Copilului: NU-ul, perceput ca respingere în astfel de context activează toare rănile copilăriei. În plus, mie îmi pune și ego-ul din dotare pe bigudiuri și, de multe ori, de la respingere până la obsesie nu e decât un pas. De fapt, am aflat de curând că respingerea resimțită dureros duce în multe cazuri la obsesie, așa că măcar m-am simțit normală. Obsedată, dar normală! Pam Pam!

Acum, de ce scriu toate astea?

O dată pentru că mă eliberează pe mine și apoi pentru că, undeva, acolo, s-ar putea ca o persoana-cu-toate-calitățile să se simtă respinsă în fix acest moment. Și ajută să știi că toți trecem prin asta la un moment dat! Pentru că tuturor ni se întâmplă. Oricum am arăta, oricum am gândi, orice viață am avea, cu toții ne-am simțit respinși de cineva. Și, mai important, am respins la rândul nostru. Și știti ce am înțeles profund de curând? Că uneori doare să îți asumi că tu ești cel care respinge! Și că tu ești cel care, vorba Inozzei, o bloggeriță pe care o iubesc, sângerează pe altcineva! Dar asta e din categoria “a se dezvolta” în altă postare!

Una peste alta, dragii mei “respinși”, după ce ne scurgem prin podele, după ce ne doare respirația si plângem bine, cred că cea mai bună soluție e să…îi dăm drumul celui care ne-a respins. Poate nu din prima. Poate că pentru mulți-și pentru mine-să lași pe cineva pe care ți-l dorești sa plece, e ca lăsatul de țigări. Sau de alcool sau de droguri. Încet, zi după zi, reducând doza nevoii și a dorului și a dorinței și a durerii. Dar sigur!

Îmi vine în mine acum un banc ce mie mi se pare numai bun după o porție de plâns și foarte potrivit situației:

O fată scoate apa din fântână și dă de un broscoi pe buza găleții:

– Ahaaaaa, am înţeles…zice ea. Dacă voi ţuguia buzele şi voi închide ochii, mă vei săruta şi te vei transforma într-un Făt-Frumos, Broscoiule! Nu-i aşa?

– Nu! Ăla e fratele meu. Mie trebuie doar să-mi dai drumul înapoi în apă.”

Așa că, DA, unii broscoi sunt doar broscoi ! Și NU, nu sunt Feți-Frumosi pentru tine.* Și e cazul să le dai drumul!

*acest articol poate fi la fel de bine cititi de bărbați, care pot pur și simplu să înlocuiască sexul (SÎC, sexul personajelor)!

Dacă ți-a plăcut, îmi poți da un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să afli ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă poți urmări AICI! Mulțumesc!

Citește și: 3 CUVINTE MAGICE CARE MĂ VOR FACE SĂ POT CÂND NU O SĂ MAI POT ÎN 2020! ȘI TE POT FACE ȘI PE TINE!

FRICA…SĂ VORBIM CU MULT CURAJ, DESPRE CÂT ÎMI E DE FRICĂ!

Iar ca piesă, cred că se potrivește una pentru suflete Și respinse, dar faine! Se numește „A safe place to land” (Un loc sigur unde te poti refugia) și e de pe un album cu nume sugesiv ” Amidst the chaos” (În mijlocul haosului):

FOTO CREDIT: CAMIL BLĂNARU

26 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *