3 cuvinte magice care mă vor face să pot când nu o să mai pot în 2020! Și te pot face și pe tine!

poza supereroine

O să fie un 2020 magic! O să fie cu dragoste, multă dragoste, foarte multă dragoste! Cu reușite profesionale, cu mult, foarte mult râs! Cu sănătate, cu aventură, cu sport, cu sex (pam pam), cu zboruri cu avionul în locuri faine și foarte faine! Cu oameni noi, cu prieteni vechi, cu haine la modă, cu spectacole, concerte, piese de teatru, cărți și cursuri. O să fie anul în care eu o să învăț să conduc fără să fiu etichetată drept “gagicuță la volan”! Și o să ajung să gătesc bine de tot! O să fie cu mult curaj, multe mari schimbări, cu mult sens și cu dragoste! Și dacă nu am zis dragoste, hai să zic: cu dragoste!

Bun, am stabilit, da?

V-ați dat deja ochii peste cap? Mă refer la voi, toți “realiștii”, toți pesimiștii, toți “nu-le-poți-avea-pe-toate-în-viață”, toți cei speriații de bombe (ca mine), cu subconștient de victimă (ca mine), cu traume și frici (ca mine).

Așa că să continuăm! O să fie un 2020 cu multe dificultăți! Cu frici, blocaje, limitări, probleme ivite din senin! Cu multe momente în care o să îmi vină/ îți vină să strâng(i) de gât pe toată lumea! Cu lacrimi vărsate în singurătate și înghițite în public! Cu multe clipe în care te simți…gol! Sau înghețat! Sau și gol și înghețat! Știți momentele acelea în care simți că ești paralizat pe dinăuntru și nu trece nimic, băi, dar nimic? Poate doar durerea, asta dacă ai curajul să lași ceva să treacă? E, o să fie și cu acele momente!

BAU! V-am speriat?

Știu, și eu pe mine! Dar, mda, o să fie ȘI cu acele momente! Știu, legea atracției (în care și eu cred), adepții gândirii pozitive (pe care și eu o testez, cu limite), afirmațiile și rezoluțiile de an nou nu includ astfel de viziuni! Știu, știu, hai să nu ne focusăm pe ce nu o să meargă, hai să vedem DOAR ce e bun! HM! (interjecție care exprimă neîncredere, nu firmă de haine).

3 cuvinte magice 1

Ghiciți ce?! Anul 2020, oricâte urări de fericire și bunăstare și bine v-ați făcut și vi s-au făcut, dar și oricâte frici și blocaje ați avea, o să fie cu AMBELE laturi descrise mai sus! Și noi o să le trăim și gestionăm pe amandouă! Fără să mă gândesc prea mult, dar simțind cu toata inima, eu mi-am ales trei cuvinte care îmi doresc să mă ghideze în ambele paradigme ale lui 2020, în așa fel încât să gestionez și partea cu bine, și partea cu mai puțin bine!

Cuvintele sufletului meu sunt:

3 cuvinte magice în 2020: MERIT

Sunt, probabil ca mulți, foarte mulți dintre voi, unul dintre adulții crescuți de părinți care așteptau mult, pentru că puteau! Și ofereau puțin-pentru că atât puteau și știau! Sunt unul din acei copii mereu comparați, rareori lăudați! Am fost și “bullied” în școală și perfecționistă la maturitate! Am simțit că nu valorez nimic când, în clasa a doua, am luat premiul doi și ai mei m-au tratat parcă dădusem foc la școală! Și când, la vârsta angajarii, după ce am strălucit în training, am greșit rau-dar rău, imediat după ce am fost pe bune angajată! Și când “EL” nu m-a vrut, și când alt “EL” a dispărut, și când eu nu m-am putut decide dacă vreau sau nu un alt “EL”…Să mai continuu? O poți face tu! Detaliile diferă, poveștile sunt la fel!

Și da, mult timp am crezut că nu merit! Atât de convinsă eram, că aveam impresia inclusiv că nu merit să fiu sănătoasă! De ce aș merita eu, când sunt atâția oameni necăjiți care nu au parte de asta? E o întrebare reală, pe care i-am adresat-o sincer unei prietene, când aveam 24 de ani. Mai aveam impresia că nu merit să fiu iubită, decât dacă fac ceva concret si măreț pentru asta! Că nu merit mai mulți bani, mai multă atenție, mai mult succes…cam nimic!

BA DA, MERIT! MERITĂM!

Nu ne naștem toți în aceleași condiții! Nu cu aceleași posibilități! Nici măcar cu același potențial! Dar ne naștem cu aceleași drepturi!

Știti sintagma “Toți oamenii sunt creați egali” (“All men/people are created equal”)? E cea mai cunoscută frază din toate documentele politice SUA și a fost preluată ulterior, în formă adaptată, dezvoltată sau în traducere exacta, în toate actele referitoare la drepturile ființei umane. Știți la ce se referă? La drepturile noastre, naturale, esențiale și inalienabile de a căuta și obține siguranța și fericirea pe care toți LE MERITĂM.

Iar această idee e regăsită, sub o formă sa alta, în religii, în filosofie ( de exemplu, în Renaștere și Iluminism), în Constituția României și în privirea unui copil de numai doi ani, care, ghici ce, oriunde s-ar afla, cere aceleași lucruri: iubire, atenție, grijă! Pentru că merită!

3 cuvinte magice în 2020: PRIMESC

Din blocajul generat de senzația că nu merit, m-am trezit în paradigma lui “nu știu să primesc”! Mâna sus cine s-a simțit vinovat că era iubit când simțea că nu poate să iubească fix la fel?! Mâna sus cine s-a simțit prost când i s-a oferit un ajutor și stingher când a primit un cadou fără să dea altul la schimb?! Dacă nu aș avea ambele mâini pe tastatură, aș trece de tavan cu ele!

Dar știți ce? Eu, anul acesta chiar vreau să PRIMESC lucrurile bune care vin către mine! Pentru că le MERIT! Și o să primesc și ce e mai puțin pozitiv, la prima vedere, pentru că merit să văd că pot să fac ceva bun și din asta!

3 cuvinte magice 2

3 cuvinte magice în 2020: MULȚUMESC

Cuvântul “mulțumesc” ar merita un articol în sine. De fapt, chiar o să primească! Ar merita o carte, ar merita o bibliotecă întreagă, ar merita o viață dedicată! Pentru că atunci când ești recunoscător pentru tot ce primești, vezi exact unde te afli și primești și mai mult! Deocamdată, merită să primească anul 2020 în perspectivă!

O să dezvolt acest “mulțumesc” într-o altă postare!

Până atunci: MERIT, așa că PRIMESC și MULȚUMESC pentru asta!

Care sunt cuvintele tale magice în 2020? M-aș bucura să le alegi, așa cum simți și, dacă vrei, să le scrii în comentarii, ca să îi inspiri și pe alții! Multumesc!

FOTO: CORA POPEANGĂ-GROSU

FOTO SUPEREROINĂ: SHUTTERSTOCK

Mai poți citi și: FRICA…SĂ VORBIM CU MULT CURAJ, DESPRE CÂT ÎMI E DE FRICĂ!

Sau, într-o retorică amuzantă: LA BLOC, PE BLOG (3): DESPRE PĂSĂRI ȘI PĂSĂRICI! LA PROPRIU

Pe mine mă poți urmări pe Facebook AICI și pe Instagram AICI

Ca piesă, merge una dintre cele mai inspiraționale melodii! Aparține trupei irlandeze „The Script” și pe mine mă motivează! Pe voi?

18 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *