La bloc, pe blog (3): Despre păsări și păsărici! La propriu

La bloc pasari 1

Știti că la bloc, fiecare are păsăricile lui. Și nu, nu o spun în sens obraznic! Sau, mă rog… Oricum, dacă nu mă credeți, puteți citi AICI și AICI. Până una alta, ca mândră locatară a blocului M, de undeva din București, eu am un stol. Pardon, mai nou două stoluri de păsări.

Prima dată, m-am pricopsit cu niște vrăbii la fereastra dormitorului meu acum 11 ani, când m-am mutat.  Mai precis, niște vrăbiuțe și-au făcut cuib la fereastra mea, într-un spațiu lăsat de stratul izolator. Drăguț, boem și romantic, nu? NU! De 11 ani, în fiecare primăvară și vară, înaripatele se zbenguie în timpanul dimineților mele. Uneori, grețos de drăgălaș!

Toamna pleacă în concediu și au și urechile mele vacanță. Iarna e discutabil: uneori vin, alteori nu. Acum, probabil că vă întrebați de ce nu le-am distrus cuibul. Păi, în fiecare primăvară mă gândesc să fac asta și în fiece toamnă îmi trece. Parcă îmi pare rau. Plus că, între timp, am descoperit dopurile de urechi și e ca și cum aș avea, așa, un iubit care sforăie triluri și eu totuși vreau să îl țin aproape. E adevărat, la cât am ajuns să investesc în dopuri antifonice-simple sau cu filtru selectiv, ce știți voi-îmi cumpăram urechi noi. Sau dadeam avansul pentru o casă nouă!

La bloc pasari 2

La bloc, pe blog (3): Cirip, cirip!

Cred că sunt o vecină încântătoare pentru cântătoare, altfel nu îmi explic cum, de câteva luni, m-am mai ales și cu niște guguștiuci. Nu, nici de data asta nu folosesc metafore. Și abia mă obișnuisem cu vrăbiuțele! Dar știți cum e: când crezi că o scoți la capăt într-o situație, se găsește Universul să mute capătul mai încolo. În cazul meu, penele și fulgii!

Guguștiucii și-au făcut loc în zona bucătăriei, undeva în spațiul hotei. Spre deosebire de vrăbii, nu îi aud în fiecare zi, poate sunt guguștiuci “multi-proprietari” și mai fac tărăboi și prin altă parte. Evident, când îi apucă, mă apucă și pe mine.

Tata spune că păsările simt sufletul omului bun și vin acolo. Îi dau mâna și urechile să spună asta: el stă în altă parte! Eu, sinceră să fiu, aș prefera de multe ori să îmi simtă urechile și să tacă!

Periodic îmi propun să fac genocid de păsăret!

Când mă enervez rău, îmi și imaginez cum viața bate filmul, iar eu regizez în propria bucătarie un spin-off al producției „Păsările”, a lui Alfred Hitchcock. Un fel de scenariu realizat în contrapartidă, în care, de data asta, păsările au de suferit! RĂU! Apoi mă liniștesc și îmi doresc doar să relochez vrăbiile și guguștiucii! Uite o expresie pe care nu credeam că o voi folosi vreodată!?! Dar renunț și la acest gând rapid… Pănă la urmă,  așa cum reiese din această serie cu #povesti #dinLasBucuresti , viața la bloc e una…CU CÂNTEC!

La voi cum e? Cirip!

Mă poți urmări pe Facebook AICI și pe Instagram AICI

Dacă ți-a plăcut, mai poți citi și LA BLOC, PE BLOG (2): ADMINISTRAŢIA BLOCULUI SAU ZOO DE LA PARTER

Sau poți să citești, într-o retorică diferită: DESPRE RESPINGERE: SUNT CRISTINA ȘI AM FOST ȘI RESPINSĂ! ȘI DOARE! ȘI CE DACĂ?

Ca melodie, pentru azi, am ales una cu un nume la care pariez că nu se aștepta nimeni să mă gândesc, nu? NU!:) Se numește Birds (Păsări).

Acum serios, e o piesă a unei trupe de rock alternativ pe care e greu să nu o iubești. Versurile sunt #inspiratie, iar videoclipul e o joacă frumoasă, ca și materialul pe care tocmai l-ați citit:

20 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *