Ce înseamnă prosumator? De ce energia solară îți face viața mai…luminoasă?

Panouri fotovoltaice 1

Trăim viața, de câteva zeci de ani, ca pe o continuă revoluție. În cel mai bun sens al cuvântului. Azi există slujbe care, când intram prima dată într-o școală, nu fuseseră create. Ne folosim de aparate care nu existau când noi ne nășteam. Sintagme precum „amprentă de carbon” sau dispozitive precum „panouri fotovoltaice„, ieri erau necunoscute, azi sunt tot mai folosite. Comunicăm gratis, în doar câteva secunde, cu cineva aflat în celălalt capăt al Pământului. Nu puteam face asta acum 20 de ani. Ba mai mult, dacă i-aș fi spus tatălui meu acum două decenii că, din altă parte a Globului, eu voi vorbi cu el fără costuri adiționale, doar dacă face o mică alegere tehnologică, probabil că ar fi râs de mine.

Acum, că tata s-a mutat de ceva vreme într-o casă –una prea mare pentru cât îi convine lui să plătească pentru a o încălzi iarna și răcori vara, vreau să îi propun o soluție: panouri solare. Mă aștept să râdă cam cum ar fi făcut-o acum mulți ani dacă îi spuneam, când eram în străinătate, că vom putea vorbi mult și bine fără să îl coste pe el la fiecare  convorbire. Dar cam asta e ideea pe scurt: dacă cineva își instalează sisteme fotovoltaice și are acces la energie solară, se va bucura de căldură sau răcoare fără să preschimbe în bani fiecare minut al acestei bucurii.

Revoluția de care avem parte e, de fapt, evoluție. Și tot mai mult în domeniul energetic. Am de gând să propun pentru casa de azi a părinților mei și un partener de încredere care te ajută să devii prosumator: Voltra. Dar să o luăm pe rând.

Ce înseamnă prosumator?

Conform ANRE, legislația definește prosumatorul drept persoana care deține instalații de producere a energiei electrice, dar care nu are ca activitate specifică producerea energiei electrice. Vorbim aici despre cineva care consumă, poate stoca și chiar vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui.

“Clădire” e un termen generic în acest caz specific și include, conform definiției, și  un bloc de apartamente, o zonă rezidenţială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în acelaşi sistem de distribuţie închis, cu condiţia ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activităţi să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară.

Panouri fotovoltaice 2

De ce să alegi panouri fotovoltaice?

Structurat, simplu, clar, argumentele – pe care am de gând să le dau și eu părintelui meu, sunt:

Este o investiție care duce la…economii substanțiale -nu, nu sunt fată de miliardar, deși mi-aș dori; opțiunea pentru panouri fotovoltaice reprezintă o investiție la momentul alegerii lor, dar, într-o anume perioadă de timp, prin faptul că nu mai plătești aceleași facturi și chiar poți să vinzi tu energie la rândul tău, îți amortizezi cheltuielile și ajungi pe plus;

Devii prietenul mediului. Panouri fotovoltaice înseamnă zero emisii Energia solară nu generează emisii poluante, nici direct, nici indirect. Într-o lume în care vorbim serios de salvarea planetei, ca să se bucure de Pământ și copiii noștri, e important să facem tot ce putem ca să ne reducem amprenta de carbon.

Voltra 1

Sunt compatible cu alte tipuri de energie – deși clima din România e una care asigură accesul la un soare…prietenos, multe clădiri, pentru o tranziție mai ușoară, păstrează și accesul la energia convențională. Deținerea de panouri fotovoltaice permite asta . Se evită astfel orice fel de probleme.

Nu fac zgomot – linștea e importantă; câți dintre noi, când alegem o locuință, nu ținem cont de nivelul de liniște? Iar dacă alegi panouri fotovoltaice, energia solară nu generează niciun fel de zgomot.

Argument BONUS, derivat din discuția cu un prosumator: în timp, poți avea și o altfel de contribuție: poți ajuta să scadă costurile la energie și pentru cei care nu pot, din diferite motive, să apeleze deocamdată la panouri fotovoltaice; dacă tot mai mulți oameni folosesc energia solară, aceasta devine o alternativă serioasă la sursele convenționale, care își vor regla și chiar scădea prețurile pentru a se menține pe piață;

De ce să alegi sisteme complete de panouri fotovoltaice Voltra?

Pentru a convinge pe cineva să devină prosumator, e nevoie să îi oferi și o cale de încredere. Echipa Voltra mie conferă siguranță. De la proiectarea sistemelor fotovoltaice, configurarea, montajul și punerea în funcțiune, Voltra se arată a fi un partener pentru un viitor luminos. Are acreditare ANRE și experiență în proiecte fotovoltaice instalate cu puteri între 5kw și 150kW, atât în zonele rezidențiale, cât și corporate. În plus, echipele de implementare se pot deplasa oriunde în România.

Voltra 2

Mai mult, Voltra oferă și consiliere profesională. Echipele Voltra propun numai brand-uri serioase și îți fac estimarea de consum, stabilesc parametrii ideali și tipul de echipament potrivit (investor, panouri, cablaje, automatizări, conectarea în timp real la sistem pentru a vedea producția și consumul instant de curent).

panouri solare

Practic, în momentul în care îi contactezi, ingineri, montatori și consultanți ai echipei Voltra au același focus ca și tine: independența energetică. Iar Voltra îți oferă soluții complete, la cheie, fie că vrei să produci curent acasă, fie că vrei pentru afacerea ta.

Poți găsi informații despre cei de la Voltra pe pagina lor și sunt prezenți și pe rețelele de socializare.

Îi poți găsi de exemplu pe TikTok.

Cum spuneam la început: trăim viața ca pe o continuă revoluție. În cel mai bun sens al cuvântului. Adică e vorba de o evoluție. Și revoluția creată de energia solară e o astfel de evoluție.

FOTO: VOLTRA.RO

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și: 

DACĂ MĂ IUBEȘTI, LASĂ-MĂ SĂ MĂ DOARĂ! ȘI AI ÎNCREDERE CĂ O SĂ FIU MAI BINE DECÂT BINE!

NE E TOT MAI TEAMĂ CĂ NE PIERDEM LIBERTATEA! ÎNTREBAREA E, NE-AM CÂȘTIGAT-O VREODATĂ?

CA SĂ POȚI SĂ APEȘI ACCELERAȚIA, E IMPORTANT SĂ ȘTII CÂND ȘI CUM SĂ PUI FRÂNĂ! ÎN VIAȚĂ, NU DOAR LA VOLAN!

Și într-un stil haios, dacă vrei să râzi:

„LA BLOC”, PE BLOG (1): VECINII NOŞTRI DE TOATE ZILELE…

LA BLOC, PE BLOG (2): ADMINISTRAŢIA BLOCULUI SAU ZOO DE LA PARTERLA BLOC, PE BLOG (2): ADMINISTRAŢIA BLOCULUI SAU ZOO DE LA PARTER

LA BLOC, PE BLOG (3): DESPRE PĂSĂRI ȘI PĂSĂRICI! LA PROPRIU

8 Comments

 • Cristi
  Reply

  Foarte clar articolul, explică foarte bine un aspect care ne privește pe toți! Și recomandările sunt utile, o să le studiez mai îndeaproape!

 • Vasi
  Reply

  Un articol cu informații foarte bune și utile!! Mulțumesc!
  Energia solară este clar un mare pas spre viitor! Ar trebui să ne intereseze pe toți!! Mulțumesc încă o dată!

  • Cristina Maria
   Reply

   Si eu multumesc tare! Da, o zic de mai multe ori energia solară e parte din ce înseamnă viitor fain.

 • Ionut
  Reply

  Panourile solare sunt viitorul omenirii si nu m-ar mira sa vedem, peste 5 ani sau ceva mai.mult, masini pe strada care merg cu ajutorul energiei solare. Pana la urma, soarele ne ofera „combustibil” gratis (nu cum sunt motorina si benzina), de ce nu am profita de el?!
  Mult succes in continuare.

  • Cristina Maria
   Reply

   Peste ani o să vedem electrice foarte multe, clar. Iar electricele le poți încărca de la o sursă de energie verde. Și acum vedem tot mai multe, dar peste cinci ani să sperăm că sunt majoritare. Oricum legislația – europeană clar și mai nou românească, ajută tot mai mult exploatarea acestui tip de energie. Fratele meu, de exemplu, tocmai mi-a povestit de curând că are în plan un Minivan cu panouri fotovoltaice.

 • Ana
  Reply

  Mai în glumă, mai în serios, ced că putem spune că viitorul va fi cu energie solară sau nu a fi deloc. Panourile fotovoltaice sunt o soluție genială!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *