Ca să poți să apeși accelerația, e important să știi când și cum să pui frână! În viață, nu doar la volan!

accelerația în viață 1

La școala de șoferi, prima lecție e despre pornirea de pe loc și despre oprirea autovehiculului! Accelerare și frânare! Până nu le înțelegi pe astea, nu intri în trafic! Teoretic! Întâiul meu instructor, când a văzut că prima dată am apăsat accelerația parcă eram Kimi Räikkönen, iar pedalei de frână i-am dat un super bocanc, desi purtam sandale, a înghițit în sec și-a zis că, dacă nu m-a învățat nimeni ilegal să conduc, de ce și-ar strica el bunătate de motor să mă învețe legal? Așa că ce-am făcut preț de câteva lecții a fost să ne fâțâim prin trafic – el cu picioarele pe pedale și eu cu cu mâinile pe volan!

Nu glumesc!

Până să mă prind că din femeie la volan (chestiune cu semnul întrebării deja pentru unii, mrr) devenisem gâscă la volan, mi-a luat un pic! Într-un final, m-am răzvrătit, adică picioarele mele s-au răzvrătit și au dat să își facă treaba! Dar, ce să vezi, eram în ditai intersecția, așa că am încurcat pedalele și, nu, nu am făcut BUF! A făcut tot instructorul POC că îi stric mașina! Între timp și-a amintit că, de fapt, el nu mă învățase ce trebuia, dar eu deja îl salutam din mers pietonal către alt instructor! Mai cu pedale, HA!

Accelerația în viață – de ce am ținut eu morțiș să vă spun povestea asta de Mița-Șoferița?

Pentru că, din păcate, mulți, prea mulți dintre noi, ne conducem viața apăsând haotic pe pedale! Fără să învățăm  înainte când să accelerăm, cum să frânăm și de ce, care-i treaba cu semnalizarea și cum se face corect un viraj. De parcare nu mai vorbesc, cine are timp de așa ceva, când viața e o goană și noi trebuie să alergăm mai tare ca ea? Așa că intrăm toți în trafic, de-a valma, buluc și ca nebunii! Și ne mirăm cum naiba, fix în intersecția mare, încurcăm pedalele sau ne moare motorul! Da, sunt plastică, dar nu, nu sunt plastică!

Și da, mă includ și pe mine aici!

Sigur că nu există un manual de utilizare pentru viață! Iar legislația în vigoare se schimbă mereu! Dar serios, uneori chiar e nevoie să știm când să frânăm! Și după ce ne-am odihnit suficient, putem să accelerăm iar, de data asta poate chiar puțin mai tare! Dar asta, din nou, presupune să devenim și mai prezenți la condus! Condusul vieții noastre, că nu degeaba au americanii vorba “să fii șoferul vieții tale.” Să știm când să spunem stop și când să zburăm turbo.

accelerația în viață 2

Eu recunosc că mie mi-a fost de multe ori greu să pun stop și să frânez! În muncă! În iubire!  În pretențiile și așteptările de la mine și de la alții! Am preferat, de multe ori, să mai merg niște kilometri de viață fără să îmi asum toate pedalele la care aveam acces! Dar știți ceva? De câte ori m-am făcut că nu pot să pun stop și frână, nu știu cum s-a întâmplat că de fiecare data m-am trezit într-o intersecție unde mai că nu îmi bușeam mașinăria asta numită viață!

Accelerația în viață – ce vreau să spun cu atâta terminologie automobilistică?

Într-o viață unde ne spune toată lumea “când nu mai poți, mai poți puțin”, cred că e ok să ne spunem noi înșine, uneori:

“Când nu mai poți, e ok să te oprești! Chiar și puțin! Și apoi sigur poți! Chiar mai mult!

După frână, poți mereu să accelerezi! Chiar dacă uneori o faci în altă direcție!

Bine v-am regăsit! După ce am frânat puțin! Și pe blog și în viață! Acum putem să accelerăm!

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și: 

DACĂ MĂ IUBEȘTI, LASĂ-MĂ SĂ MĂ DOARĂ! ȘI AI ÎNCREDERE CĂ O SĂ FIU MAI BINE DECÂT BINE!

ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ CREEAZĂ OAMENI SĂNĂTOȘI, NU STARURI PORNO! DE CE NE E ATÂT DE FRICĂ DE SEX?

NE E TOT MAI TEAMĂ CĂ NE PIERDEM LIBERTATEA! ÎNTREBAREA E, NE-AM CÂȘTIGAT-O VREODATĂ?

O piesă de suflet, potrivită cu tema articolului de azi:

FOTO: SHUTTERSTOCK

16 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *