Uneori, suntem triști sau furioși de sărbători! Copleșiți de singurătate sau necăjiți! Uneori plângem! Și e OK!

singuratate sarbatori 1

Acum, că au trecut puțin zurgălăii, cârnații încep să se așeze – în burtă și pe burtă, iar anul se înnoiește, hai să spunem lucrurilor pe nume: uneori, suntem triști sau furioși de sărbători! Copleșiți de singurătate sau necăjiți! Uneori plângem! Și e OK!

Da, cred în magia Crăciunului. Am avut ani când, în decembrie, eram posedată de clopoței și luminițe. Am fost mereu prima la făcut cadouri, am fost mulți ani fana filmelor de sărbătoare și am iubit această perioadă ca pe o poveste despre sufletul adevărat al fiecărui om.

Dar…DAR…Și nu, nu dar în sensul de cadou, ci în rol de conjuncție adversativă….

Dar nu e mereu cu magie! Sau, mai bine zis, e magie, dar nu o putem vedea, simți, trăi noi! Nu mereu! Și e OK! Crăciunul, la fel ca și Revelionul, Paștele sau alte sărbători, vin cu magie, dar nu și cu o baghetă magică, ce se activează musai în acea perioadă. Nu vor dispărea…ca prin magie toate problemele de pe Pământ, așa cum se întâmplă în unele filme.

tristete sarbatari

Oamenii care se trezesc plângând pe 23 sau 24 Decembrie nu își vor desena automat un zâmbet pe față cum se va miji de ziuă pe 25 Decembrie. Cei care se confruntă cu depresie sau alte probleme de sănătate pe 31 ianuarie nu se vor videca prin minune în prima zi a noului an. Cei care se simt săraci nu se vor îmbogăți peste noapte – o fi ea noaptea în care vine Moșu sau în care se schimbă anul. Cei care se simt triști, obosiți, singuri, nu își vor modifica sentimentele DOAR pentru că au început sărbătorile, ca și cum ar apăsa pe un buton cu zurgălăi. Sau ca și cum ar bea un bax de șampanie! Deși aici e discutabil!

Uneori, suntem triști sau furioși de sărbători! Copleșiți de singurătate sau necăjiți! Uneori plângem! Și e OK!

Kristina Kuzmic, vloggeriță din SUA tare simpatică și…. mamă și mai simpatică a trei copii, scria zilele acestea pe Facebook despre unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-a învățat de la un consilier școlar:

„Spuneți-le copiilor că în timpul sărbătorilor vor vedea o mulțime de emisiuni TV, filme și reclame unde toată lumea este fericită. Dacă există probleme, toate vor fi rezolvate până la sfârșitul filmulu! Faceți-i să înțeleagă că aceștia sunt actori care sunt plătiți să acționeze în acest fel și să intre în rol. Nu e adevărat! Majoritatea familiilor trec în timpul vacanțelor de la sentimente de fericire, la supărare, la tristețe, la confuzie și iar la supărare. Acestea sunt povești reale. Și toate acestea sunt sentimente normale. Să-i învățăm pe copiii noștri de mici să nu se compare și să nu ne așteptăm ca realitatea să arate ca o fantezie.”

Așa că…

Uneori suntem suntem triști sau furioși de sărbători! Copleșiți de singurătate, chiar dacă suntem înconjurați de oameni. Sau suntem necăjiți! Uneori plângem! Și e OK! Eu scriu acest articol pentru toate momentele in care am plans cu sughituri de Crăciun sau chiar de ziua mea sau de alte sărbatori! In care m-am simtit singură, chiar dacă nu eram! În care m-am simtit stingheră! În care avut impresia ca nu sunt suficientă, ca nici macar darurile pe care le-am facut nu sunt suficiente! În care m-am certat sau am fost martoră la certuri. În care am simțit că nu mai simt nimic! ȘI E OK!

tristete

Și știți de ce îl mai scriu?

Pentru că am trăit acele momente, și de supărare, și de plâns, și de singurătate de sărbători! Iar acele momente…s-au dus. Poate vor mai veni altele, dar se vor duce si ele! Adevăratul dar -în sensul de cadou de data asta, e că nimic nu e obligatoriu și permanent!

Nici magia nu e uneori!

Și nu trebuie să te obligi să o simți doar pentru că îți urlă pe Facebook pentru asta vreun „dezvoltator personal” prea entuziast sau un prieten aflat în perioada lui bună sau un actor de film. Și pe mine mă poți surprinde, în momentele bune, vorbind despre miracole și clopoței și cadouri și Moși. Eu vorbesc serios atunci, pentru că sunt în momentele mele bune și mă conectez cu toate astea. Dar tu nu mă băga în seamă, dacă nu simți! Poate acum simt magia, dar a existat sigur un „ieri” în care sigur-sigur nu am simțit-o. Uneori e așa! Și e OK!

Un Crăciun în care plângi, două Crăciunuri în care plângi, trei sau patru sau cinci nu trebuie să fie egale cu o viață întreagă în care plângi! Așa că uneori mai și plângem de Crăciun! Și asta e OK!

Îmbrățișări multe și virtuale de sărbători!

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și:

CA SĂ POȚI SĂ APEȘI ACCELERAȚIA, E IMPORTANT SĂ ȘTII CÂND ȘI CUM SĂ PUI FRÂNĂ! ÎN VIAȚĂ, NU DOAR LA VOLAN!

DACĂ MĂ IUBEȘTI, LASĂ-MĂ SĂ MĂ DOARĂ! ȘI AI ÎNCREDERE CĂ O SĂ FIU MAI BINE DECÂT BINE!

ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ CREEAZĂ OAMENI SĂNĂTOȘI, NU STARURI PORNO! DE CE NE E ATÂT DE FRICĂ DE SEX?

IADUL E PAVAT CU INTENȚII BUNE: ALE MELE ȘI ALE TALE! DE CE?

FOTO: SHUTTERSTOCK

No Comments

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *