Un restaurant spune povești! Care sunt primele 5 produse esențiale pentru unul…de poveste?

Restaurant 1

Într-un restaurant, cineva mi-a spus că mă iubește și că vrea să rămână! Într-un alt restaurant, altcineva mi-a arătat că vrea să plece! În altul mi-am sărbătorit o zi de naștere “delicioasă” cu cei mai buni prieteni. Într-o pizzerie am mâncat cea mai gustoasă Margherita și am râs până după miezul nopții. Pot să continuu așa la nesfârșit! Leg multe dintre amintirile frumoase, mai puțin frumoase, amuzante, triste, cu iubire, cu prietenie, alături de colegi sau de foști colegi,  de o ieșire la restaurant. Pentru că aceste locuri, atunci când sunt create frumos, când oferă mâncare bună și băutura potrivită, îți mai dau ceva: cadrul să creezi poveste.

Să ai un restaurant propriu e o responsabilitate și un cadou. În același timp. Mi-a plăcut mult provocarea celor de la GGM GASTRO:

Care sunt primele 5 produse esențiale pentru bucătărie pe care le-ai alege dacă ți-ai deschide un restaurant?

Cred că poveștile de care vorbeam – amintiri, practic, pentru că acestea contează cel mai mult în viață, se contruiesc ÎN restaurantul unde merg clienții doar dacă ÎN SPATELE lui totul e orchestrat perfect. Bucătăria devine astfel spațiul unde nu se creează doar gusturi și arome, ci se aleg ingredientele perfecte pentru momente care rămân. Se pune baza pentru aniversări de neuitat. Pentru o primă întâlnire de povestit nepoților. Pentru o afacere care schimbă viața unui om. Și tot așa…

restaurant indragostiti

Am luat foarte în serios provocarea celor de la GGM GASTRO și m-am documentat despre ce pot oferi. E o companie germană,  care de curând a intrat pe piața din România și oferă o multitudine de echipamente pentru restaurante, articole de gătit, mobilier, vitrine frigorifice, ustensile și multe altele. Experiența în domeniu la nivel international, la fel ca și originea germană mie îmi dau încredere. În plus, mi-a plăcut să navighez pe site-ul lor. Și să îmi construiesc povestea restaurantului meu. Momentan e o poveste, dar pănă la urmă, fiecare realitate spectaculoasă a început în imaginația cuiva. Mie mi-ar plăcea un loc unde un Chef foarte creativ să reinventeze bucătăria românească sau să arate cât de gustos poți să gătești cu pește proaspăt și cu cele mai bune fructe de mare! Miam!

M-am documentat și, potrivit „Neufert – Manualul arhitectului” (scris de Ernst Neufert), după care studiază toate școlile de arhitectură, bucătăria ideală a unui restaurant este împărțită în:

Bucătăria caldă, care cuprinde echipamentele de bază pentru fierbere și prăjire.

Bucătăria rece, care include zona de depozitare la rece a alimentelor, dar și suprafața de lucru, unde se pregătesc efectiv cele mai gustoase preparate.

Zona de predare sau oficiul, amplasată între zona de pregătire și sala de mese. De acolo sunt preluate de către chelneri, în mod igienic, mâncărurile.

Zona de personal, unde se găsesc vestiarele, spălătoarele și toaletele pentru personal, în așa fel încât cei care lucrează în bucătărie să se pregătească să facă asta cât mai igienic.

Zona de returnare a vaselor, unde se găsesc compartimentele pentru spălarea vaselor de gătit și a veselei.

Ventilația, care, pentru bucătăriile mari, trebuie să respecte norme specifice.

Din fericire, de pe site-ul celor de la GGM GASTRO puteți comanda o mulțime de obiecte importante, pentru o bucătărie ca la carte. Și pentru că trebuie început de undeva…..

care sunt primele 5 produse esențiale pentru bucătărie pe care le-aș alege?

  1. Aș dota bucătăria caldă cu mașini de gătit electrice, că doar e nevoie să ai unde să gătești;
  2. Aș alege, pentru zona de bucătărie rece, o masă de lucru unde se poate găti în condiții igienice;
  3. Aș cumpăra apoi, tot pentru zona de bucătărie rece, un frigider sau un dulap frigorific unde să depozitez alimentele;
  4. Pentru zona de predare, aș alege de AICI cărucioare pentru servire;
  5. Pentru zona de returnare a vaselor, aș alege echipamente care să îmi facă vesela și vasele de gătit să strălucească. Precum în reclame. De AICI!

Evident, acestea sunt primele 5 produse esențiale, pentru că trebuie ca fiecare poveste să înceapă undeva. Pentru o bucătărie care să creeze amintiri e nevoie de multe – după cum se vede și în Manualul Arhitectului, dar din fericire, la cei de la GGM GASTRO au o ofertă foarte variată . Ia să vedeți AICI!

În plus, ca un bonus dacă vă deschideți pizzerie, aveți o  secțiune specială și găsiți tot ce vreți!

Și dacă tot am găsit 5 produse, să vedem și 5 motive pentru care aș alege GGM Gastro:

  1. Experiența la nivel internațional. Am zis mai sus că îmi dă încredere acest aspect, mai ales că peste 500 de mii de clienți în lume sunt mulțumiți de ei.
  2. Prețurile sunt convenabile pentru bucătăria unui restaurant.
  3. Totul se poate comanda online, fără a fi nevoie să te deplasezi, așa că produsele sunt la dispoziția restaurantelor într-un timp cât mai scurt. Iar livrarea se face fără costuri de expediere pe teritoriul României.
  4. Echipamentele profesionale puse la dispoziție sunt numeroase, așa că ai de unde alege ce e mai potrivit pentru dimensiunea și specificul bucătăriei tale. Cum spun chiar ei, ai de unde alege pentru a crea o bucătărie “ca un tot unitar.”
  5.  Experții GGM Gastro îți stau la dispoziție dacă vrei detalii legate de produse sau ai nelămuriri. Găsești informații AICI!

Așa-i că v-am făcut poftă de mâncare bună și de un restaurant și mai bun? POFTĂ BUNĂ!

FOTO: SHUTTERSTOCK/ GGM GASTRO

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și: 

DACĂ MĂ IUBEȘTI, LASĂ-MĂ SĂ MĂ DOARĂ! ȘI AI ÎNCREDERE CĂ O SĂ FIU MAI BINE DECÂT BINE!

NE E TOT MAI TEAMĂ CĂ NE PIERDEM LIBERTATEA! ÎNTREBAREA E, NE-AM CÂȘTIGAT-O VREODATĂ?

CA SĂ POȚI SĂ APEȘI ACCELERAȚIA, E IMPORTANT SĂ ȘTII CÂND ȘI CUM SĂ PUI FRÂNĂ! ÎN VIAȚĂ, NU DOAR LA VOLAN!

6 Comments

  • Vasi
    Reply

    Ce fain articol! Adevărul este că îmi prezintă niște produse într-o manieră foarte atractivă. Și acum îmi place și mai mult experiența la un restaurant!!

    • Cristina Maria
      Reply

      multumesc foarte mult pentru comentariu! sa stii ca de aceea si ziceam pofta buna la final, haha, ca sa iti deschida si mai tare „apetitul” pentru mersul la restaurant

  • Cristi
    Reply

    Haha, acum chiar mă gandesc la cele mai recente chestii faine care mi s-au întâmplat într-un restaurant. Relitatea e că, în izolare, e unul dintre lucrurile care mi-au lipsit. Mulțumesc pentru articol.

    • Cristina Maria
      Reply

      și mie la fel, sa știi! chiar mi-au lipsit iesirile! m-am intristat si cand am vazut ca unii au inchis in perioada asta, chiar unul din restaurantele unde mancam des la munca; din pacate!

      multumesc pentru comentariu!

  • Ionut
    Reply

    Unul dintre subiectele mele referate, despre care as putea sa vorbesc 3 zile, si nu cred ca as ajunge nici la 25%, este restaurantul si preparatele culinare. Imi place sa gatesc, sa incerc combinatii noi de produse, arome noi, numai ca timpul nu imi este prieten mereu.
    M-a surprins placut articolul tau si l-am citit cu mare interes, insa nu ai zis nimic despre mancarurile tale preferate. Dar e ok! Inainte detestam ciorba de peste, dar acum „ne-am impacat”, ca sa zic asa.
    Citind articolul tau, mi-am adus aminte de o poza de-a ta, de pe instagram, in care ai un mesaj funny, dar si interesant: „Stiu sa fac mamaliga in Photoshop!”. Desi este un preparat destul de complicat, mi-e imi iese si chiar am primit aprecieri din partea celor care au mancat.
    Sunt persoane care mai fac glume pe seama talentului culinar, de genul, cand tu incepi sa te lauzi cu ceea ce ai gatit, iar cineva intreaba ironic: „Si mai traieste cel care a mancat?”. Si toti de la masa incep sa rada! Hmm, glume folclorice!!!
    Ideea restaurantului o am de multa vreme si eu, dar pandemia m-a facut sa trag frana de mana si sa astept cuminte vremuri mai bune. Dar am o alta varianta, premergatoare restaurantului: sa scriu o carte cu toate retetele pe care mama le stie. Nu stiu daca ar deveni un mic bestseller, dar ar fi un inceput in domeniul artei culinare. Bine, mama nu prea ar fi de acord, pentru ca are si niste secrete profesionale, in cadrul unor preparate, si nu prea este de acord cu ideea mea, dar o voi convinge in viitorul apropiat.
    Astazi am mancat o salata de vinete, de la cineva, care nu prea a fost WOW, dar nici BAU … a fost cam de nota 7, ca sa zic asa. Singurul plus a fost ca vinetele fusesera coapte pe tabla, la foc de lemn (nu mi-a zis gazda, am stiut eu dupa gustul pe care il aveau), dar au avut maioneza din comert (slaba calitativ) si ceapa cam multa si taiata mare, de o simteai ca pe alune. Dar a fost ok, pana la urma.
    Asa cum spuneam mai sus, nu sunt exagerat de pretentios, dar nu mananc nici orice sau de la oricine. Preparatul trebuie sa ma ispiteasca cu mirosul lui, apoi aspectul din farfurie trebuie sa ma invite sa il degust, altfel nu are nici o sansa sa ma apropi de el.
    In incheiere, iti doresc multa bafta in amenajarea si decorarea propriului tau restaurant, dar si in cadrul articolelor de pe blog, precum si in toate activitatile pe care le ai sau le vei avea in derulare.
    Hai sa avem pofta, ca dupa articolul acesta, m-ai trimis la frigider!!! :))))

    • Cristina Maria
      Reply

      hey, bine ai revenit, multumesc pentru comentariu!

      nu am zis intentionat ce imi place sa mananc, nu mi s-a parut relevant pentru articol; aici insa e altceva, daca m-ai intrebat; o mancarea pe care o iubesc e cea japoneza, cu tot ce include-sushi, sashimi, mancarea tepan, supele lor etc; nu mi-as deschide eu personal un restaurant cu mancare japoneza pentru ca eu cred ca aici e mai bine sa fie cineva nativ; cea mai buna mancare japoneza am mancat-o in Japonia sau de la japonezi:))) pe acelasi nivel se afla mancarea cu peste si fructe de mare, pe cae o ador, de aici una din temele restaurantului visat; bucataria romaneasca reinventata mi se pare extrem de ofertanta, mi se pare de poveste; de aici cealalta tema;

      altfel, multumesc si eu pentru urari si bafta sa o convingi pe mama ta pentru carte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *