10PLUS1 motive pentru care aș locui în Constanța! „La mare” nu e doar pentru vacanță, e un stil de viață

AUDIO 1

Îmi aduc aminte când mă anunța tata că mergem la mare. Aveam 8, 9, 10 ani și mă pregăteam cu o săptămână înainte. Păpușile mele – și aici nu glumesc – se mutau pe balcon, să primească și ele mai mult soare! Întorceam biblioteca cu susul în jos, să decid ce carte merită anul ăsta să meargă la plajă, împreună cu mine. Căutam prin sertare scoicile mari de anii trecuți, ca să aud sunetul marii și să o salut. Să știe că vin!  Nu se întâmpla mereu în vacanță ce visam sau ce mi-aș fi dorit! Dar mirosul acela de mare, culoarea “albastru-verde-nu-știu-ce”, nisipul care arde împreună cu aerul, mingea mea albastră de volei și gentuța de paie pe care am lăsat-o la o pizzerie din Constanța – împreună cu amintirea primei pizza din viața mea – îmi fac copilăria să zâmbească.

Dar eu nu mai sunt copil.

Amintirea mării copilăriei mele s-a făcut mică! Așa cum eram eu și nu mai sunt! Dar marea e mai mare ca niciodată. În ochii mei! Ochi care văd ca un om mare, evident. Ca să mă dau puțin mare și să fac abuz puțin de jocuri de cuvinte sugestive.

În copilăria mea, marea a fost o poveste și o vacanță. În continuarea vieții mele, viața de adult și de om care decide el, nu mai așteaptă să îl anunțe cineva că va simți miros sărat de port, “la mare” e mai mult de atât. Mult mai mult! E o realitate și un stil de viață!

Îmi place Bucureștiul unde stau momentan, dar iubesc și aventura, curajul de face schimbări și mai ales experiența și experimentarea. Și mă gândesc cum să le manifest în viața mea! Mă uit chiar acum la video-ul de mai jos. Și viața e faină! Vă las să vă bucurați de el, durează nici două minunte!  Și apoi revin!

AUDIO 2

Așadar, video-ul prezintă ansamblul rezidențial din Constanța BOREAL PLUS, situat în zona de Nord a orașului, în continuarea ansamblui rezidențial deja cunoscut BOREAL și în proximitatea Lacului Siutghiol.

Este un ansamblu premium de locuințe ce cuprinde 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități. Mă refer aici la spații verzi amenajate, hypermarket, spații comerciale în cartier, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii și locuri de parcare private. Ah, locurile de parcare, prietenii șoferi știu de ce! 

Nu degeaba BOREAL PLUS….

a fost premiat de către International Property Award cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție.

V-ați vedea locuind acolo? Vă pot da cel puțin 10 PLUS (BOREAL PLUS, dacă vreți) 1 motive pentru care „la mare” ar putea să devină cel mai frumos stil de viață, dacă v-ați achiziționa o locuință în Constanța!

1.Viața la malul mării e benefică pentru sănătatea noastră mintală: vom trăi mai puțin stresați

Un studiu citat de Washington Post afirmă că cei care locuiesc în preajma apei au parte de mai puțin stres la nivel psihologic. Studiul pornește de la ideea autorilor că, citez „spațiile verzi și albastre sunt recunoscute ca locuri terapeutice, axate pe salutogeneză , și pot diminua suferința psihologică, servind ca fundal calmant în cartierele rezidențiale.”

Concluzia studiului e că o viață în preajma apei e chiar mai sănătoasă decât cea într-un spațiu verde. Ce e interesant e că ansamblul rezidențial BOREAL PLUS oferă acces la ambele – spațiu verde și mare albastră, deci de două ori sănătate.

LA MARE

BOREAL PLUS e gândit ca un mediu în care familiile se pot dezvolta în perfectă armonie cu natura. Oferă 1. 2 hectare de spații verzi, iar stilul arhitectural al clădirilor, finisajele interioare şi exterioare, materialele, culorile, texturile, toate au fost alese în așa fel încât să creeze o simbioză cu natura.

2. Viața la malul mării e benefică pentru sănătatea noastră fizică

Aerul de mare încurajează sănătatea căilor respiratorii, în timp ce expunerea la soare (cu protecția de rigoare) este excelentă pentru obținerea dozei zilnice de vitamina D.

În plus, potrivit thehealthsite.com, aerul de mare reduce inflamațiile respiratorii, pentru că are efect calmant asupra mucoasei sistemului respirator.

Iar dacă alegi una dintre cele 691 de locuințe din complexul BOREAL PLUS, modul sustenabil în care se dezvoltă complexul – la standarde de eficiență energetică BREEAM, nu face altceva decât să aibă grijă de sănătatea ta și a celor dragi ție.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) reprezintă o metodă de evaluare a performanței ecologice a clădirilor și este folosită pentru evaluarea impactului construcțiilor asupra mediului. Reprezintă un standard pentru proiectare durabilă și a devenit instrumentul principal de evaluare a performantei ecologice a unei cladiri.

3.Viața la malul mării te conectează mai mult cu natura

Cred că atunci când vezi atâta “albastru-verde-nu-știu-ce”, cum descriam eu marea în copilărie, când ai mereu în nări miros sărat, când ai soare răsărit atât de spectaculos de pe plajă când vrei tu, nu ai cum să nu simți natura parte din tine. Și nu are cum să nu îți pese mai mult!

PE PLAJA

Dacă ai alege să locuiești în complexul BOREAL PLUS, o viață mai sustenabilă ar veni de la sine. Asta pentru că dezvoltarea sustenabilă e pe primul plan pentru acest cartier rezidențial.

Planificat în mod responsabil, cartierul include panouri solare și are în vedere recuperarea și gestionarea apei folosite, iluminat eficient, un sistem de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor. Designul inovator păstrează un standard ridicat al calității vieții. Mai mult, transformă orice spațiu într-o oază de bunăstare și confort. Certificarea BREEAM de care vă ziceam asigură o eficiență energetică ridicată.

4. Viața la malul mării te inspiră să faci mai mult sport

Mai în glumă, putem spune că cel puțin trei luni pe an suntem motivați să avem acel „beach body”(corp perfect pentru plajă)! Mai în serios, putem aminti că, într-un oraș precum Constața e mult mai îndemână sportul. Și nu o spun eu, o spune specialistul în psihologia mediului Lewis Elliott, care e de părere că persoanele care locuiesc la malul mării sunt mult mai dispuse să facă mișcare – chiar dacă e plimbare, alergare pe plajă sau sport nautic.

Și, apropo, tot dacă alegi una din locuințele din complexul BOREAL PLUS, ai teren de sport la îndemână și un parc cu loc de joacă numai bun pentru mișcare.

5. Nu doar marea e frumoasă, și Constanța e frumoasă!

Și plină de poveste, cu Acvariul și Delfinariul! Și de istorie, cu Muzeul Portului și al Marinei Române! Și cu promisiuni faine, precum al ei Cazino, care în sfârțit a intrat în renovare! Sau cu locuri precum Marea Moschee Carol, unde merită urcate cele 140 de trepte ale sale, pentru o panoramă a orașului! Ca să vezi cât de frumoasă e cu adevărat Constanța!

Și da, povestea spusă de BOREAL PLUS, cu cele 18 vile de lux și 9 blocuri care vor fi toate finalizate până în 2024, se încadrează perfect într-un oraș frumos. Designul şi arhitectura din acest cartier rezidențial sunt expresia minimalismului, a modernităţii și a rafinamentului. Nimic nu e în plus, nimic nu lipsește! Iar Constanța e și mai frumoasă, nu-i așa?

6. Constanța se află pe harta business-ului global și e un teren propice pentru afaceri

Încă din 2019, Forbes clasifica orașul Constanța în primele 10 localități din România potrivite mediului de afaceri. Cu tot mai multe proiecte de tip smart city în derulare, cu portul ca importantă sursă de venit și cu poziționarea geografică avantajoasă, Constanța e pusă de Forbes pe harta business-ului global.

vile BOREAL PLUS

7. O locuință în Constanța e o investiție financiară în sine

Piața rezidențială din Constanța a cunoscut o dezvoltare veriginoasă în ultimii cinci ani.

Datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată că numărul total de tranzacții imobiliare încheiate în 2020 la nivelul județului Constanța a crescut cu 38% comparativ cu anul anterior. Acesta este cel mai mare ritm de creștere înregistrat la nivel național. În plus, piața rezidențială din Constanța a cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în ultimii cinci ani. Asta până la stadiul în care Constanța a ajuns să fie a treia piață rezidențială din România.

BOREAL PLUS

Asta înseamnă că un imobil achiziționat în Constanța poate fi oricând tranzacționat, ceea ce îl face o investiție din punct de vedere financiar! Iar pentru că orașul e lider la capitolul turism, închirierea unui spațiu ca proprietar nu e o problemă.

8. Apropo de investiții, Constanța e și o investiție în viitor! Pentru că e de viitor

Cu o rată a șomajului mai scăzută decât media pe țară, Constanța e un oraș unde posibilitățile sunt tot mai multe! În plus, este un oraș universitar care promite!

9. „Salut, Constața” înseamnă „adio, plictiseală”

În Constanța ai mereu ceva de făcut, chiar și când nu ai nimic de făcut! Vara sau iarna, plimbarea pe malul mării e o medițație în sine. Așa cum nici plimbarea prin oraș sau printr-un cartier rezidențial frumos precum BOREAL PLUS nu reprezintă o opțiune rea. Asta iarna, pentru că vara, în mod clar, nu mi-ar ajunge tot blogul să povestesc câte poți face!

10. A, și dacă tot poți să trăiești bine în Constanța, poți să și dormi bine

Pentru Metro, Dr. Natasha Bijlani, psihiatru de la Spitalul londonez Roehampton, declară: „Aerul de mare te ajută să dormi mai bine, deoarece este în general mai curat și mai proaspăt, cu niveluri mai ridicate de oxigen, care pot îmbunătăți somnul”. Somn ușor! Dar nu deocamdată!

Te imaginezi dormind liniștit într-unul din dormitoarele de mai jos, marca BOREAL PLUS?

dormitor 1
dormitor 2

11. Pur și simplu ai posibilitatea să fii mai fericit

Sigur că nu toți constănțenii zburdă zilnic prin Portul Tomis, iar cei care au acum probleme mari pot simți nevoia să arunce cu roșii dobrogene în articolul meu. Nu spun că a sta în Constanța îți garantează automat fericirea, trebuie să muncești pentru asta, dar științific, viața în preajma mării, ți-o favorizează.

Studiile arată că, de fapt, ionii negativi din aerul mării accelerează capacitatea de a absorbi oxigen și ajută să îți echilibrezi nivelul de serotonină, unul dintre hormonii fericirii corpului.

Ce ar mai fi de spus…

Am încheiat cu acest al 11-lea motiv pentru că eu cred că toți suntem datori să ne căutăm fericirea! De fapt, nu e o datorie, e un drept…În timp ce scriam acest articol eu însămi am căzut pe gânduri .

BOEAL PLUS INSPIRATIONAL

Să scriu despre BOREAL PLUS, care își propune să devină noul standard în materie de locuire în Constanța, m-a inspirat să mă gândesc serios la cum vreau să arate viața mea, cu „acasă” al meu! Eu știu că se poate! Tu?

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și:

CA SĂ POȚI SĂ APEȘI ACCELERAȚIA, E IMPORTANT SĂ ȘTII CÂND ȘI CUM SĂ PUI FRÂNĂ! ÎN VIAȚĂ, NU DOAR LA VOLAN!

DACĂ MĂ IUBEȘTI, LASĂ-MĂ SĂ MĂ DOARĂ! ȘI AI ÎNCREDERE CĂ O SĂ FIU MAI BINE DECÂT BINE!

PROCRASTINARE (PE OLTENEȘTE “LENE”) – CE ÎNSEAMNĂ ȘI DE CE NE AMÂNĂM VIAȚA (1)?

FOTO: BOREAL PLUS/ SHUTTERSTOCK/ ARHIVĂ PERSONALĂ

15 Comments

  • Ionuț
    Reply

    Toata ziua m-am gandit la noul tau articol si m-am tot intrebat: oare ce noutati sunt la moda de Valentine’s day? Ce se poarta, ce trebuie sa faci, data fiind situatia pe care o traim? Dar m-a bucurat si acest articol, la fel de mult ca si celelalte, mai ales ca am redescoperit doua „iubiri” mai vechi: marea si afacerile.
    Ca si rac (aici ma refer la zodie), cand am vazut acel video de 2 minute, am citit cele 10 +1 motive de a te stabili la mare (achizitionarea unei locuinte la mare, era unul dintre proiectele mele), dar si pozele complexului BOREAL PLUS, m-au facut sa ma intreb daca exista vreo masina a timpului care sa ma trimita in anul in care sunt finalizate constructiile acestui complex, pentru ca frumusetea lui este deosebita.
    Dupa fotbal, inotul este sportul meu preferat, iar sportivul preferat este Michael Phelps. Chiar daca a fost acuzat de dopaj, pentru mine ramane un profesionist in ceea ce face. Imi aduc aminte de un episod in care l-a provocat la intrecere, in bazin, pe Shaquille O’Neal. Acesta era foarte increzator ca il va invinge la proba de inot, insa Michael a fost cel care a triumfat, desi O’Neal avea avantajul inaltimi de partea sa (2,16 metri fata de 1,93 metri!).
    Imi amintesc de o faza comica, legata de mare, in timpul unei emisiuni tv la care a fost invitat Florin Ristei. Printre intrebarile la care trebuia sa raspunda cu AM / N-AM, a fost si intrebarea daca a fost vreodata pe o plaja de nudisti. Raspunsul lui a fost unul comic: „Am fost sa vad, nu am fost sa practic!”, la care gazda emisiunii l-a intrebat: „Dar, ce, ai fost ca la muzeu!?” :)))))
    Multe dintre beneficiile marii, le stiam, dar despre acest complex superb de locuinte, nu stiam multe, asa ca, pe lista cu prioritati am trecut si o locuinta, cu 3 sau 4 camere, din cadrul acestui complex extraordinar, mai ales ca cele 2 poze cu dormitorul sunt … de vis (sau de Valentine’s day, daca le-am decora putin!).
    Un articol foarte frumos si incarcat, in sensul pozitiv, cu numeroase informatii utile cititorului, iar mie nu imi ramane decat sa iti doresc multa sanatate si bafta in continuare.

    • Cristina Maria
      Reply

      Ahahaha, am ras la faza cu nudiștii! da, buna asta cu muzeul! nu stiu in ce caz o sa o folosesc, dar sigur o voi parafraza, multumesc:))

      Multumesc si pentru comentariu, ca de obicei apreciez promptitudinea si ma bucur sincer, SINCER ca ma citesti!

    • Cristina Maria
      Reply

      Multumesc! Aveam nevoie de cuvinte fumoase in seara asta!
      Te mai astept mai mine pe blog cu drag, la fel si pe pagina de Facebook! Bine te-am gasit!

  • Cristi
    Reply

    De multa vreme de cand locuiesc in Bucuresti am vrut sa stau langa parc. Am zis ca voi merge zilnic sa ma plimb printre copaci.. la aer „ceva mai curat”. De 2 ani de cand chiar stau langa parc, am realizat ceva. Nu merg zilnic sa ma plimb DAR simplu fapt ca este acolo, aproape, imi aduce un confort mental, un +1 la calitatra vietii.
    Cam asa consider ca e si marea. Sa locuiesc aproape de mare mi se pare un +5 .. sau un +10 la calitatea vietii tale. Hmm poate candva in viitor o sa pot sa spun si despre mare.. asa cum spun azi despre parc. „E aici.. vis-a-vis. Si imi da un +5 :)”

  • Vasi
    Reply

    E super! Și.. ești super! Mi-a făcut plăcere să te și aud!!?

  • Vio
    Reply

    Se spune că un om nu este cu adevărat fericit dacă nu a văzut măcar o dată în viață marea. Dar cum ar fi să ai marea în fața ochilor in fiecare zi? Sigur sunt foarte, foarte mulți care își doresc acest lucru!!
    Frumoasă prezentare!!Frumos loc!!

  • Adi
    Reply

    foarte misto pezentare, stiu ca e publicitate, dar m-a captivat si am cautat BOREAL PLUS pe net; merci!

  • Pingback: Castigatori "Tu de ce ai achizitiona o locuinta in Constanta?" - Blogal Initiative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *