Hai să nu stăm în casă, hai să stăm acasă! Mici pași japonezi pentru o viață frumoasă acasă

Japonia

Am plecat în Japonia într-o vară, când lumea era mult mai mică decât pare acum, iar eu aveam nevoie să îmi simt inima mai mare! Mult mai mare! Terminasem o poveste de iubire și, înainte de a intra într-o nouă relație, voiam să încep alta, mai faină: cu mine!

Mai în glumă, mai în serios, ca să îmi regăsesc “zen-ul și Feng-Shui-ul”, unde mă puteam duce mai bine decât în țara care le-a ridicat la rang de artă? Pe străzile curate ale capitalei, în orașul unde până și Godzilla are acte de rezidență și adresă în Shinjuku, am descoprit o lume pe care mă străduiesc, pe cât posibil, să o port cu mine.

Așa cum am văzut-o eu, Japonia…

…e despre liniște – nu se aud nici măcar lingurițele din cafelele de la masa vecină în restaurant! E despre curățenie! Despre civilizație! Despre tehnologia din secolul următor – pe care ei o trăiesc azi! Despre politețe, corectitudine și despre multă muncă! Evident, mai e despre sushi și Ramen, mereu despre sushi și Ramen!

Da, mi-am făcut singură dor de ducă, așa că mi-am programat deja un material amplu despre sufletul Japoniei pentru rubrica Aproape fără frică, în jurul lumii. Dar, deocamdată, vreau altceva, puțin mai puțin poetic (doar puțin) , dar mult mai util!

Vreau să vă povestesc….

…despre o ofertă de produse japoneze, marca Toshiba, care cam aduc, mai în glumă, mai în serios, “zen-ul și feng-shui-ul” în casă! Mai ales într-o perioadă în care lumea întreagă se cam află între patru pereți! Și la propriu și la figurat! Până la urmă, ca să parafrazăm o expresie celebră, sunt vremuri în care e mai greu să mergem în Japonia și/ sau la munte ( muntele Fuji sau altul)! Așa că să vină muntele la noi, nu?

Toshiba 1

A, că tot vorbeam în primul paragraf al articolului despre faptul că plecarea mea în Japonia avea ca scop crearea unei relații mai bune cu mine, într-un mediu prietenos și favorizant pentru așa ceva!  

În perioada asta….

…știți voi – de fapt, știm noi toți, cele mai dese plecări sunt acelea extrem de scurte: de la canapea la frigider, din living în bucătărie, de la mașina de spălat la serialul preferat și tot așa! Tocmai de asta consider că avem nevoie de un mediu prietenos, cald, plăcut, curat, foarte sănătos, în care să ne petrecem “du-te vino-ul” vieții noastre! Ne ajută la o relație mai bună cu noi! Și cu cei foate aproape de noi! Iar când vom ieși din nou ca înainte, e frumos să ne întoarcem…acasă!

Așadar, AICI puteți găsi electrocasnice care aduc un aer japonez în casa voastră românească – din perpectiva desigul-ul-ui și mai ales a tehnologiei! Până la urmă, dacă întreaga cultură japoneză include atâtea filosofii pentru o viață mai frumoasă (ikigai, zazen etc) , de ce nu ar avea și tehnologia japoneză aportul ei pentru o existență faină? De asta mi-am și intitulat articolul “mici pași japonezi” pentru o viață frumoasă acasă!

Așa că prezint, cu drag și pe larg, produsele care mă interesează pe mine personal, dar voi puteți alege de AICI ce vă interesează!

Mașina de spălat

O glumă spune despre japonezi că sunt atât de atenți la igienă și curățenie, încât dacă nu au timp să spele ceva – de la haine până la mașina din dotare, își cumpără altele! Iar un citat al unui francez mi-a rămas în minte ca o poezie frumoasă: “Japonezii spală până și cerul!” (Henri Michaux) Așa că, dacă vă achiziționați o mașină de spălat care să își facă treaba, ce alegere mai bună decât una japoneză?

Mașinile de spălat, din păcate, pot să fie un spațiu unde bacteriile rămân, pentru că se simt bine! CNN chiar îl citează pe subiect pe un microbiolog, profesor la Universitatea din Arizona, cunoscut drept “Dr. Germ” (Doctorul Germen/Microb) datorită experienței sale. Acesta spune că un simplu prosop poate să fie spațiul ideal pentru dezvoltarea bacteriei E-coli, dacă nu e igienizat cum trebuie!

Toshiba a conceput….

…o nouă linie de mașini de spălat rufe cu funcție antibacteriană, care îți curăță hainele, dar îți economisesc și timpul și energia!

Și, pentru că japonezii spală până și cerul și la ei totul e poezie, noua tehnologie de spălare este inspirată de marele artist japonez Hokusai, autorul lucrării „The Great Wave off Kanagaza”, adică “Marele Val”, una dintre cele mai cunoscute opere de artă japoneză din lume.

Așa s-a născut Tehnologia THE GREATWAVES ….

…dezvoltată pe doi piloni: Flash Wave și Cold Wash, care protejează hainele în timpul spălării și garantează economie considerabilă de energie, detergent și timp. Prin această tehnologie, se economisește energie cu până la 67%, culorile sunt protejate cu până la 39% și se garantează că spălarea la temperaturi joase (40 de grade) e la fel de eficientă ca cea la temeraturi mult mai înalte.

Garnitura antibacteriană a mașinilor de spălat din această gamă conține aditivi speciali ce elimină riscul apariției bacteriilor, asigurându-se o igienă corectă și sănătoasă.

În plus, curățarea tamburului mașinii de spălat cu apă fierbinte de 90 °C poate ucide multe tipuri de bacterii și mucegaiuri, curățând cuva în același timp.

Și, pentru că e un blog cu parfum de femeie, nu pot să nu mă uit la designul produselor. Uitați-vă și voi, merită toți banii!

Toshiba 2

Mie, de exemplu, mi-a atras atenția modelul de mașină de spălat rufe cu uscător din seria Toshiba T07 – TWD-BJ90W4RO (SK). Și nu doar prin designul ergonomic care chiar s-ar așeza foarte bine…acasă! Tehnologia după care este proiectată, despre care v-am vorbit mai sus, dar și alte specificații pe care le găsiți AICI m-au făcut clar să mi-o doresc.

Toshiba 3

Iată și câteva specificații tehnice, direct de pe site-ul Toshiba:

masina de spalat 1

masina de spalat 2
masina de spalat 3

Aparatul frigorific

Îmi place că și aparatele frigorifice dispun de funcția antibacteriană: au dezvoltată o tehnologie de sterilizare cu plasmă și de purificare a aerului, produc ioni și electroni care elimină bacteriile, neutralizează mirosurile și purifică aerul, păstrând în același timp alimentele proaspete. Doar cu toții ne dorim ca în frigiderul nostru să fie doar bunătăți, nu și bacterii!

Mie mi-a atras atenția produsul din gama French Door – GR-RF532WE-PGJ , dotat cu cele mai noi tehnologii Dual Cooling/Dual Inverter și funcție antibacteriană Plasma+Pure.

frigider

*Dual Inverter – este o tehnologie prin care se asigură un consum mai mic de energie, zgomot redus la minimum și performanță pe termen lung;

*AlloyCooling – este tehnologia din spatele frigiderului, care disipează căldura mult mai rapid și răcește uniform compartimentul frigorific într-un ritm rapid și eficient;

*Plasma+Pure – sterilizare cu plasmă – este tehnologia antibacteriană de care vă vorbeam: capabilă să producă ioni și electroni care practic previn crearea bacteriilor, neutralizând mirosurile și purificând aerul rece;

Mai multe despre acest aparat frigorific care mie îmi place foarte tare găsiți AICI.

Vă urez cumpărături cât mai plăcute, care să vă facă să vă simțiți cât mai acasă! Sayonara!

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și:

FRICA…SĂ VORBIM CU MULT CURAJ, DESPRE CÂT ÎMI E DE FRICĂ!

„PERSOANA MEA” E UN CONCEPT ÎNȚELES DE MINE ÎN ANI ȘI SIMȚIT CU ADEVĂRAT ÎN PERIOADA ASTA! TU AI AȘA CEVA?

PROCRASTINARE (PE OLTENEȘTE “LENE”) – CE ÎNSEAMNĂ ȘI DE CE NE AMÂNĂM VIAȚA (1)?

RECUNOȘTINȚA PENTRU ÎNCEPĂTORI ȘI AVANSAȚI – UN (FOARTE) MIC TRATAT

SURSA FOTO: TOSHIBA / SHUTTERSTOCK

15 Comments

 • mazi
  Reply

  Pe parte de specificatii tehnice nu pot sa spun ca ma pricep. Dar ce pot sa spun e ca arata super smecher toate 😀 Si-au facut oamenii treaba bine pe parte de design 🙂

  • Cristina Maria
   Reply

   da, da, esti de-ai mei, si eu ma uit mai intai la design; dar pe site oricum specifiatiile sunt claificate:) multumesc pentru feed-back!

 • ELA
  Reply

  Un brand de exceptie, ca mai toate ale japonezilor, ne face viata mai comoda.

 • Vasilica
  Reply

  Bună, Cristina! Vreau și eu să fie și în casa mea doar poezie, mai ales acum, când se oprește curentul când ți-e lumea mai dragă! ☹️ Poate apelăm la japonezi!
  In altă ordine de idei, mă bucur tare că tu ai putut să trăiești, chiar și pentru puțin timp, printre ei! Sunt exemplu de urmat!

  • Cristina Maria
   Reply

   da, si eu sunt recunoascatoare pentru aceasta vacanta! 🙂 pai iti doresc poezie si…electricitate care sa functioneze:)

   • Ivona
    Reply

    De acord cu tine! Japonezii au o tehnologie de excepție! Chiar mă gândeam să-mi fac singură un cadou de Crăciun: o nouă mașină de spălat. Cea veche a început să dea rateuri. La fix articolul tău! Mulțumesc!

 • Mihaela
  Reply

  Totul arată atât de bine…. o să ii scriu lui Moș Crăciun.. poate..poate… 👍

 • IONUT
  Reply

  Cand am citit titlul, imediat, mintea mea m-a dus cu gandul in o mie de directii, care mai de care mai „exotica”: filme, lupte, invatamant, electronica, etc. Dar, sa le iau pe rand.
  Dintre filmele care m-au impresionat cel mai mult, pot mentiona KILL BILL VOLUMUL I si II, dar si 47 RONIN, un film cu o mare incarcatura emotionala care iti arata ce inseamna onoarea pentru japonezi (il recomand!). La final, mi-am adus aminte de replica lui Napoleon dupa infrangerea de la Waterloo: „Totul e pierdut, in afara de onoare!”. Cred cu tarie ca, alaturi de alte calitati ale omului, onoarea este cea care il defineste ca persoana.
  De altfel, ultimul film GODZILA este extrem de bun si il recomand cu mare drag, mai ales pentru suspansul de la final.
  Samuraii si stilul de lupta AIKIDO sunt doua lucruri care m-au incantat si continua si azi sa o faca prin felul lor de a fi, prin respectul pe care il arata fata de adversar (doar capoeira si taekwondo accepta loviturile sub centura, restul stilurilor nu il accepta). Imi aduc aminte ca, in facultate, am stat 6 ore si jumatate la biblioteca judeteana si am citit aproape tot ce aveau despre artele martiale, iar ultima carte pe care am citit-o se numea AIKIDO, ARTA ARMONIEI. O carte exceptionala!!!
  Manualul de clasa a V-a de Limba si literatura romana are, printre primele lectii, o lectie care se numeste SCOALA ROMANEASCA SI SCOALA NIPONA. Diferentele sunt colosale intre noi si ei, atat prin modul de organizare, cat si prin perceptia, diferita de a noastra, de a educa un elev. De ce spun asta? Pentru ca un prim lucru pe care il fac elevii, inca din clasele mici, este curatenia in baie. Pune un grup de elevi, in Romania, sa spele baia scolii si pana seara esti pe toate posturile tv din tot mapamondul, ca sa nu mai zic de eticheta pe care o vei avea o lunga perioada de timp … chiar foarte lunga.
  Produsele lor electronice sunt exceptionale, dovedind respect fata de cumparator, atat calitativ, cat si in ceea ce priveste siguranta produsului cumparat. Toyota, Yamaha, Canon, Sony sunt doar cateva produse de renume ce impun respect pe piata comerciala prin calitatea servicilor si prin performantele pe care le ofera clientilor.
  Un articol superb despre o locatie minunata pe care imi doresc sa o vizitez … daca o sa ma lase virusul asta vreodata.
  Sa fim bine si sa ne revedem cu bine!!!

  • Cristina Maria
   Reply

   multumesc de comentariu, bine te-am regasit! si mie imi place Kill Bill foarte mult, iar artele martiale ma fascineaza, fratele meu a fost campion; eu, mi cu incurajarea lui:)si da, tehnologia japoneza e de exceptie

 • Vasilica
  Reply

  Mulțumesc pentru urări, Cristina! Și eu îl aștept pe Moș Crăciun!!Sper să vadă și să audă cine trebuie!😊 Poate cine știe… Toshiba să fie!!

 • Adriana
  Reply

  Îmi place mult modul creativ in care au fost prezentate prrodusele Toshiba! Like!

 • Pingback: Castigatori "Cat de important este pentru tine ca aparatele electrocasnice sa dispuna de functia antibacteriana?" - Blogal Initiative

 • Pingback: Cum m-au cucerit electrocasnicele Toshiba? Sau de ce "e iubire" și în bucătărie? - Parfum de femeie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *