„M-am vaccinat cu AstraZeneca din ABV5811 și m-am panicat! Acum sunt OK!” Fraza asta m-a liniștit

Vaccin

IMPORTANT: Acest articol nu este nici PRO, nici CONTRA vaccinării! Nici cu AstraZeneca, nici cu Pfizer, nici cu Moderna! Vaccinarea e o decizie personală. Materialul meu nu are intenția să influnețeze în nicio direcție legat de acest demers! E despre cu totul altceva!

„M-am vaccinat cu AstraZeneca din lotul ABV5811. Și da, inițial m-am panicat! Apoi mi-am recăpătat rațiunea și luciditatea și acum sunt OK.”

Afirmația îi aparține unei prietene foarte bune. E venită după ce am întrebat-o daca a speriat-o ceva din știrile ultimelor zile. Eu nu m-am vaccinat cu AstraZeneca. Nu am recomandare medicală la un vaccin cu virus atenuat, așa că posibilitățile mi se restrâng din start. Am primit însă prima doză de Pfizer tot acum câteva zile. Fix când apăreau știrile încărcate de anxietate, eu aveam unele efecte secundare de la injecție. Nu chiar pe toate, nu-s asa hrăpăreața, haha, dar suficiente cât să mă panichez. Mai ales cu postări alarmiste și articole supărate ca fundal! Și nici nu am fost cuminte cât să stau departe de ele…Efectele adverse m-au ținut vreo 48 de ore, anxietatea a durat mai mult. Încă alte două zile! Cât mi-a luat să tzopăi nervoasă prin casă, să ma uit în stil binging la cel mai tâmpițel serial creat vreodată si iar să mă plimb agitată. O mare parte din teamă s-a eliberat însă în respirație când am citit mesajul acesta:

„M-am vaccinat cu AstraZeneca din lotul ABV5811. Și da, inițial m-am panicat! Apoi mi-am recăpătat rațiunea și luciditatea și acum sunt OK.”

Ce mi-am amintit, ce am înțeles?

Nu mai e un secret pentru nimeni că trăim vremuri grele. Scriam acum un an articolul acesta: „Întrebarea nu e dacă ne e greu, întrebare e ce e cel mai greu și e de făcut?”

test

Din păcate, situația generală nu s-a schimbat foarte mult, doar unele detalii diferă. Din fericire, soluția e acceași pe care mi-o scriam MIE și v-o scriam vouă pe 17 martie 2020. Suna așa:

„Intenția e să fiu cât mai prezentă și să iau fiecare zi așa cum vine!”

Rămâne valabil! La acest mesaj se adaugă însă ce a înțeles neliniștea mea din liniștea prietenei mele vaccinate din lotul AstraZeneca ce a dat atâtea dureri de cap – și a propriu și la figurat! Am înțeles că în vremurile astea grele, de gălăgie pe Facebook, zgomot în presă, alarmă de la OMS, liniștea care ne mai rămâne e tot în noi. Acolo unde e și puterea de o căuta, de trece prin greu, nu peste el și de a merge mai departe.

Ce e de făcut?

Pietena mea și-a găsit liniștea cu propriile argumente, bazate pe propria experiență. Și cum realitatea nu îi punea probleme, doar posibilitatea era una neplăcută, a ales și a găsit puterea să se calmeze. Nu o să vă dau ca exemplu ce a ajutat-o pe ea, e foarte probabil să nu rezonați, nici eu nu a făcut-o în totalitate. Pentru că nu modalitatea prin care atingi liniștea contează, important e să ajungi acolo.

Așa că în vremurile astea…

…cu răbdare și înțelegere pentru noi și pentru oamenii care suntem – atât de fragili și atât de puternici în același timp, e important să ne focusăm pe tot, și aici subliniez, PE TOT ce ne ajută să fi mai bine.

Nu e o soluție să ne facem că nu avem nicio problemă. Nici să ne enervăm că nu se mai termină, să înjurăm Oculta Mondială sau Big Pharma, vaccinații sau neaccinații, pe cei care au trecut prin COVID-19 sau pe cei care nu. Cred că e mai bine focusăm toți pe ce ne face bine. Pe ce ne ajută să avem măcar, măcar puțin mai multă liniște. Și da, răspunsul e diferit aici pentru fiecare în parte, deși suntem în asta cu toții. Împreună, vaccinați sau nevaccinați. Vă/îmi doresc sincer să îl accesați/accesez atunci când e nevoie, pentru că e acolo!

iubire

Uneori poate să ne ajute ceva aparent ciudat, ca liniștea unui alt om drag, care are puterea să își depășească propria neliniște! Și dacă el poate, și noi putem!

Să fiți bine!

Dacă v-a plăcut articolul, sau dacă v-a adus ceva, orice, m-aș bucura să îmi dați un LIKE AICI, PE FACEBOOK, să aflați ce mai scriu!

Pe INSTAGRAM mă puteți urmări AICI! Mulțumesc mult!

Am mai scris și:

BRAND DE ȚARĂ: GURA MARE, BURTA ȘI MAI MARE?

ORELE DE EDUCAȚIE SEXUALĂ CREEAZĂ OAMENI SĂNĂTOȘI, NU STARURI PORNO! DE CE NE E ATÂT DE FRICĂ DE SEX?

DESPRE RESPINGERE: SUNT CRISTINA ȘI AM FOST ȘI RESPINSĂ! ȘI DOARE! ȘI CE DACĂ?

Foto: Shutterstock

4 Comments

 • Maria Andreea
  Reply

  Si tata a fost vaccinat cu prima doza din acest lot pe 4 Martie.
  Timp de 2 zile a facut febra, a avut frisoane, stare de oboseala, durere de cap si ii curgea nasul.
  Acum este bine si speram sa fie bine in continuare.
  Doamne ajuta!

 • Maria Andreea
  Reply

  Este bine. Nu a mai avut nimic de atunci.
  Pe 30.04.2021 are rapelul. Sa vedem atunci cum este.
  Doamne ajuta sa fim cu toti bine si sa scap de toata aceasta nebunie.

  • Cristina Maria
   Reply

   Doamne ajuta, asa sa fie! Ma bucur mult ca e bine! Eu am avut deja rapel la Pfizer, recunosc ca si eu am stat cu teama, din cauza ca am niste probleme adiacente care mi-au dat emotii! Dar, mulțumesc ui Dumnezeu, sunt bine! Și cred tot mai mult că o să fim bine!

   Sa îmi dai de veste legat de tatăl tău după Paște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *